Waag je kans, win en leen 10 jaar gratis cd's, cd-roms en dvd's

(2de tot 11de prijs : een boekenbon van 10 euro)

 
 
 
Vraag 1 (1 punt)
Vier van de vijf jongeren op de foto's hebben als jobstudent in de bibliotheek gewerkt. Wie is de vreemde eend in de bijt? Duid de persoon aan die nooit in de bib heeft gewerkt.
 
Vraag 2 (1 punt)
Deze vier personen zijn of waren ooit schepen in Liedekerke. Drie ervan waren tussen 1999 en 2009 bevoegd voor de bibliotheek. Kruis de persoon aan die tussen 1999 en 2009 als schepen nooit bevoegd was voor de bibliotheek.
 
Vraag 3 (1 punt)
U ziet hier 4 deuren waarvan er slechts 3 toegang geven (gaven) tot een gebouw waar de bibliotheek ooit gehuisvest was. Welke deur hoort niet thuis in het rijtje ?
 
Vraag 4 (1 punt)
Als u onderstaande titels van boeken correct aanvult krijgt u zes voornamen. Vijf personen werken effectief in de bibliotheek van Liedekerke. Noteer de naam van de persoon die nooit in de bib gewerkt heeft.
Tips : http://zoeken.bibliotheek.be en http://www.liedekerke.be (Internet kan gratis geraadpleegd worden in de bibliotheek)
 
‘Kleine …. En Lange Wapper’
‘…… Strogoff, de koerier van de tsaar’
’Educating …..’
‘…… Renvarken’
‘……, Mathilde, Elisabeth en Gabriël’
‘…… en krokodil gaan vissen’
 
heeft nooit in de bib gewerkt.
 
Vraag 5 (10 punten)
Plaats het juiste jaartal (1999 tot 2008) bij volgende volgende fragmenten uit krantenartikels.
Tip : neem een kijkje op de persdatabank Mediargus op de pc's aan de Infobalie in de bibliotheek
 
In welk jaar verscheen het artikel in de krant?
 
Het water is weg, de ellende niet  
Op nieuwjaarsdag overspoelde de Dender de Appelboomweg en de Stationsstraat. Een week lang stond in vijfentwintig huizen het water tot een meter hoog. We zijn nu anderhalve maand verder en in de meeste huizen valt nog altijd het behang naar beneden.
 
Bibliotheek lokt lezers met ‘blind date’  
De lezer kan een pakket lenen, maar weet niet welke boeken er in het pakket steken. Wij staan dan wel garant voor wonderlijke, grappige, spannende, pikante en flamboyante lectuur
 
Plesj Rockt lokt 2.000 bezoekers  
De allereerste editie van De Plesj Rockt lokte over de twee dagen 2.000 bezoekers. De binnenkoer van het gemeentehuis viel als festivallocatie overigens bijzonder in de smaak van de bezoekers.
 
"Liefdestocht in Liedekerke"  
De gemeentelijke openbare bibliotheek en de academie voor beeldende kunsten (GABK) lanceren samen het cultuurcentrum en de jeugdraad woensdag 20 oktober een origineel initiatief onder de vorm van een poëziewandeling.
 
Bibliotheek komt gratis aan huis  
Deze maand gaat in Liedekerke de dienst ‘bibliotheek aan huis’ van start. De Liedekerkenaars die moeilijk zelf naar de bieb kunnen - bejaarden, zieken, slechtzienden, mensen met een handicap - kunnen een beroep doen deze dienstverlening.
 
Verbroedering met allochtonen  
Het Pastoriepark van Liedekerke vormt zaterdag doorlopend van 10 uur 's morgens tot laat op de avond het decor van het eerste wereldfeest ‘Tinga Tinga'.
 
Uitleentermijn dvd’s verlengd  
De uitleentermijn voor dvd's in de Liedekerkse bibliotheek is opgetrokken van één naar twee weken. Dat kan omdat de basiscollectie aanzienlijk is uitgebreid. Cd's mogen voortaan vier ook weken worden uitgeleend.
 
Liedekerke op postzegel  
Voor het eerst in zijn ruim 900-jarige geschiedenis zal Liedekerke op een postzegel prijken.
 
Kinder- en jeugdjury valt in de smaak  
De bibliotheek van Liedekerke installeert vrijdag de tweede editie van de kinder- en jeugdjury. De moderne bib in de Warandestraat vormt met Beersel en Halle het Pajotse onderdeel van deze jaarlijkse Vlaamse wedstrijd.
 
Kevin Van Der Perren start seizoen met tweede plaats  
Kunstschaatser Kevin Van Der Perren is op schitterende wijze aan het nieuwe seizoen begonnen. Hij werd gisterenavond tweede op de Skate Canada in Quebec, de tweede Grand Prixwedstrijd van het seizoen.
 
Schiftingsvraag
Op 6 oktober 2009 om 13u zal de bibliotheekcomputer het aantal boeken uit de collectie van de bibliotheek tellen dat niet aanwezig is in de bib. Hoeveel boeken zullen op dat moment niet beschikbaar zijn voor de gebruikers omdat ze uitgeleend zijn ?
Tip : op 28 augustus 2009 om 13u waren 4178 boeken uitgeleend
 
Antwoord op de schiftingsvraag  
 
Naam *  
     
Voornaam *  
     
Adres *
     
    
     
Geboortedatum * DDMMJJJJ  
 
TELEFOONNUMMER  
     
E-MAILADRES  
     
Uiterste indieningsdatum : 5 oktober 2009 om 24u
     
Deelname aan de wedstrijd houdt in dat men het wedstrijdreglement aanvaardt.
     
 
 
* Indien je deze gegevens niet invult, kan het formulier niet verstuurd worden.